Bygg & renovera

Guide: Så väljer du den perfekta borr- och skruvdragaren

Guide: Så väljer du den perfekta borr- och skruvdragaren

Bygg & renovera

Ska du lyckas med dina projekt hemma behövs ofta en borrskruvdragare. I den här guiden får du tipsen som gör att du kan välja precis rätt elverktyg för dina behov!

Gör möblerna personliga och vackra med lasyrfärg och betsning
Bygg & renovera

Med bets och lasyr kan du färga både gamla och nya möbler eller få ett staket att se ut som nytt igen. Träets vackra struktur lyfts fram och du kan ge ditt hem en unik, personlig prägel. Här är verktygen och tipsen du behöver!

Guide: Så sparar du tid och pengar med renoveringstapet
Bygg & renovera

Genom att använda en renoveringstapet slipper du slipa spackel och får en slät, snygg yta – redo för tapet eller färg. I den här artikeln visar vi 10 tips för att du ska kunna jobba snabbt och spara pengar.

Häng upp tavlorna rakt och snyggt – så här lyckas du
Bygg & renovera

Ser din vägg med tavlor alldeles hopplös ut? Det går att fixa med några enkla stilregler som hjälper dig att hitta rätt harmoni. Och sen behövs bra verktyg, förstås!

Såpa eller olja in trätrallen till altanen – vilken metod är bäst?
Bygg & renovera

När temperaturen stiger på våren är det dags att ta hand om trädäcket. Men måste du högtryckstvätta? Använda olja eller såpa till verandan? Vilka redskap är bäst? I den här guiden får du alla svar.

Skaffa rätt mätverktyg – tumstock, linjal, vinkelhake och lasermått
Bygg & renovera

Oavsett vilka projekt du startar i hemmet så krävs mätverktyg. I den här guiden ska vi tipsa om vad som behövs och hur du använder verktygen. Bäst av allt – det behöver inte bli dyrt att mäta rätt!

Måla perfekt med pensel – verktyg, teknik och knep för att lyckas
Bygg & renovera

Det är kul att måla och ännu roligare när resultatet blir riktigt bra. Men det är lätt att göra fel och här får du värdefulla tips för att kunna lyckas med dina egna målningsprojekt!

Attefallshuset – din nya inkomstkälla eller hobbyverksamhet?
Bygg & renovera

Vill du ha mer utrymme? En extra plats att använda som gäststuga, kontor eller kanske träningsrum, bastu eller båthus? Då är attefallshus det perfekta valet för dig. Och det bästa är att de inte kräver bygglov.

Så renoverar du kök och badrum utan att det kostar skjortan
Bygg & renovera

Att ge ditt hem en ansiktslyftning behöver inte nödvändigtvis spräcka din plånbok. Istället för att investera i helt nya köks- och badrumsinredningar kan du med några smarta steg fräscha upp ditt hem till en bråkdel av priset. Här får du en mängd tips på hur du genomför prisvärda renoveringar och hur du kan finansiera dem.

Borra i betong – så lyckas du med rätt maskin, borr och plugg
Bygg & renovera

Att borra i en betongvägg kan ibland vara omöjligt. Eller plättlätt. Allt handlar om att använda rätt borrmaskin, bra borr och korrekt teknik. I den här guiden visar vi hur du lyckas med ditt projekt!

Så här lyckas du med gipsskruv för hyllor, tavlor, lampor och TV
Bygg & renovera

Att skruva fast något i en gipsvägg kan vara en utmaning. I värsta fall går gipset sönder och prylen ramlar ner. Men med rätt verktyg och teknik lyckas du – varje gång!