Trädgård

Vacker och lättskött slänt med buskar

Vacker och lättskött slänt med buskar

Trädgård

En slänt kan verkligen vara en utmaning. Hur kul är det egentligen att klippa gräs eller rensa ogräs i en slänt. Men med hjälp av buskar kan du enkelt förvandla din slänt till en lättskött och vacker del av trädgården. Här får du tips om buskar för både den soliga och skuggiga slänten.

Gräsklipp – trädgårdens gröna guld
Trädgård

När du klipper gräsmattan får du en massa härligt gräsklipp som du kan använda till att gödsla både gräsmattan och andra växter i trädgården. Och bäst av allt – det är gratis!

Guide: Så klipper du gräsmattan
Trädgård

Har du koll på var tillväxtpunkten sitter på ett grässtrå eller hur du använder grästrimmern på rätt sätt? Här får du viktiga tips på hur du sköter din gräsmatta i sommar.

Toppa din dahlia för fler blommor och en stadigare planta
Trädgård

Det kan kännas lite hårt att klippa bort toppen på din planta som växer så fint. Men när du gör det så kommer det bildas nya sidoskott och du får en buskigare planta med fler stjälkar. Och fler blommor!

Från grön öken till grönskande oas
Trädgård

Visst är det fint med en vacker gräsmatta. Men lägg gärna lite energi på att hjälpa våra viktiga, vilda pollinatörer. Här kommer några tips för dig som vill tänka nytt.

Guide: Välj rätt gräsklippare – bensin, eldriven eller manuell?
Trädgård

Hur komplicerad tomt har du? Vad har du för budget? Vad är det mest miljövänliga alternativet? Det finns mycket att tänka på innan du ska investera i en ny gräsklippare. Läs vår guide för att göra rätt val!

Välj rätt häck – från inköp till plantering och skötsel
Trädgård

Oavsett om du är ute efter insynsskydd, vill skapa rumslighet eller helt enkelt ge din trädgård en tydlig struktur är rätt häckval avgörande. Vi guidar dig från val av häck till plantering och skötsel.

Odla jordärtskocka – enkel att lyckas med och så gott
Trädgård

Peta ner några knölar i näringsrik jord tidigt på våren och se fram emot skörd till hösten. Svårare än så är det inte. Jordärtskocka är otroligt tacksam och lätt att odla.

Så klipper du din häck så den blir tät och frodig
Trädgård

Från snabbväxande lövhäckar till ståtliga barrhäckar och charmigt friväxande – varje häck har sina unika behov. Här tipsar vi om hur du klipper din häck och när.

Vårfint på balkongen och uteplatsen
Trädgård

Med rätt val av växter kan du skapa en vårig oas på din balkong eller uteplats som även uppskattas av fjärilar och bin. Tidigt på våren är penséer och påskliljor säkra kort. Men ju varmare dagarna och nätterna blir desto fler alternativ finns det för vårens krukor som klarar ett par minusgrader.

Så får du din lavendel tät och fin
Trädgård

Lavendeln är en lättskött väldoftande favorit i trädgården som även älskas av humlor, bin och fjärilar. Men utan beskärning blir din lavendel snart risig och tråkig.