Energi & värme

Dags att investera i solpaneler – kötid och priser går ner

Dags att investera i solpaneler – kötid och priser går ner

Energi & värme

Att få solpaneler installerade har nästan varit omöjligt då marknaden varit extremt överhettad. Men nu har det vänt, du behöver inte vänta så länge och priserna för solceller fortsätter nedåt.

Värmande tips på hur du sänker dina elkostnader
Energi & värme

När temperaturen faller ute är det bra att ha koll på elförbrukningen och hur du kan göra för att sänka dina elkostnader. Här avslöjar vi de största energitjuvarna och ger dig några smarta tips som sparar både pengar och miljön.

Elda säkert i din braskamin eller kakelugn – spara pengar
Energi & värme

När vintern närmar sig är det många som planerar att värma huset med vedeldning. Men tänk på säkerheten och elda inte på fel sätt – då kan det gå illa!

Installera solceller till ditt hem – så här räknar du och väljer rätt
Energi & värme

Att installera solpaneler har blivit mycket populärt, speciellt efter att elpriserna ökade dramatiskt. I den här guiden får du viktiga tips för att kunna räkna hem investeringen i din solenergianläggning samt välja rätt installatör och solceller.

Så här ser du över taket – och räddar huset!
Så här ser du över taket – och räddar huset!
Energi & värme

Att taket är en av de viktigaste delarna på huset vet de allra flesta. Ändå gör många misstaget att låta det gå för lång tid utan att underhålla det – eller för den delen att byta ut det helt, trots att inte alls behövs. Men med rätt översyn kan du se till att taket håller längre.

Så mörkar staten innovativa elavtal som kan sänka kundernas kostnad
Så mörkar staten innovativa elavtal som kan sänka kundernas kostnad
Energi & värme

Storuman Energi är en innovatör på den svenska elmarknaden med flexibla och unika avtal som tål att jämföras. Men i deras arbete att erbjuda sina kunder mer fördelaktiga elavtal har de stött på motstånd från den statliga Energimarknadsinspektionen.

Din jordfelsbrytare bryter strömmen – så felsöker du själv
Energi & värme

När jordfelsbrytaren löser ut blir det strömlöst och stressigt! Var är felet? Men lugn och fin – med våra tips kan du felsöka metodiskt och fixa felet utan jourelektriker.

Enkla tips för att spara el under vintern
Energi & värme

Det höga elpriset gör många villaägare förtvivlade. Det mest omedelbara man kan göra är att spara där det går – vilket kanske är enklare än du tror. Följ våra tips för att sänka elräkningen!

Så påverkar elprylarna din hushållsekonomi – spara pengar
Energi & värme

I takt med att våra hem blir mer och mer tekniksmarta använder vi också mer el. Inte bara när det gäller våra vitvaror, utan också alla andra elektriska apparater. Men vad gör tekniken egentligen för skillnad i plånboken och hur kan vi tänka mer klimatsmart? Följ våra tips för att spara pengar!

Vad kostar julbelysningen – går det att spara?
Energi & värme

Att lysa upp vintermörkret med elektriska ljus har blivit allt populärare och affärerna är fulla av vackra slingor, lampor och annat att pynta både hem och trädgård med. Men hur mycket kostar det att lysa upp huset som en gran i december och vad kan du göra för att hålla kostnaderna nere?

Så använder du din motorvärmare smartast
Energi & värme

På vintern är det skönt med en motor- och kupévärmare. Med en motorvärmare kan du spara på både bränsle och framför allt miljö, men se till att göra rätt – fel använd kan motorvärmaren bli en riktig förlustaffär.