Smaktipset

Ramslök - en tidig vårprimör att njuta av

Ramslök - en tidig vårprimör att njuta av

Smaktipset

Ramslök är den första vårprimören som växter vilt i skogar och fuktiga marker runtom i Sverige. En smakrik delikatess som påminner om vitlöken. Men vart hittar man denna gröna skatt och vilka recept kan man använda den till? Läs mer och ta del av alla våra tips gällande ramslöken.

Bakad sötpotatis i ugn – enkelt, snabbt och väldigt gott
Smaktipset

Sötpotatis kräver minimalt med arbetstid och passar lika bra i vardagen, som i lunchlådan eller till middagsgäster. Här får du några riktigt goda recept som hela familjen kommer att älska.

Bjud på den perfekta vitkålssalladen – här är hemligheten
Smaktipset

Varför smakar alltid salladen bäst på pizzerian? Hemliga ingredienser? Nej, receptet på vitkålssallad är välkänt. Däremot glömmer många det viktigaste tricket för att få ett riktigt krispigt resultat – som dessutom är kalorisnålt och billigt!

Laga kotletterna som en kung – prisvärt och gott!
Smaktipset

Fläsk är fint och kräver inget SMS-lån om man vill bjuda sina bekanta på en festmåltid. Och jajamensan. Smaktipset har självklart sitt eget favoritrecept.

Makaronilåda är barnsligt gott – så lyxar du till klassikern
Smaktipset

Snabbt, lätt och gott för hela familjen – då passar makaronilådan. Laga vårt grundrecept men testa även varianterna, som de vegetariska. Och till hösten kan du sätta guldkant på denna klassiker med kantareller, blir himmelskt gott!

Perfekta pannkakor och crepes – lär dig de hemliga knepen
Smaktipset

Pannkakor älskas av alla åldrar men testa gärna våra ”hemliga” tips för att förfina receptet. Dessutom bjuder vi på några smarriga förslag till crepesfyllning, enkelt och fantastiskt gott till både middagsgäster och lunchlådan.

Korv stroganoff är en snabblagad favorit – testa våra varianter
Smaktipset

Finns det någon som inte gillar korv stroganoff? Denna svenska klassiker går dock att variera på flera spännande sätt. Frågan är om inte det vegetariska receptet är ännu godare än falukorven?

Bjud på en grön påskbuffé som är både god och festlig – recept
Smaktipset

Att samla vänner och familj runt påskens middagsbord är ett härligt sätt att välkomna våren. Men varför inte sätta lite grön prägel på buffén? Använd våra recept för att glädja både vegetarianer, veganer och allätare.

Tipsen som får dina grönsaker att hålla längre
Smaktipset

Genom rätt förvaring kan du få frukt och grönt att hålla sig fräscht längre. Det sparar både kosing och miljö. Läs Våra Hems kloka lista och få facit på hur du ska gå tillväga!

Så lyckas du med våfflor – och gör den perfekta våffelsmeten
Smaktipset

Våffeldagen infaller alltid 25 mars och få rätter är väl lika uppskattade som våfflor, både hos barn och vuxna. Här tipsar vi om den perfekta våffelsmeten, bästa våffeljärnet, de annorlunda recepten och toppingen som fulländar våfflorna!

Laga din egen granola – billigt, nyttigt och gott!
Smaktipset

Granola är en härlig och näringsrik frukost eller ett finfint mellanmål. Och tänka sig – Smaktipset har ett recept som hjälper dig att ordna din alldeles egen. Snacka om kanonstart på dagen!