Ekonomi

Inflationen sjunker – detta händer med styrränta och dina banklån

Inflationen sjunker – detta händer med styrränta och dina banklån

Ekonomi

Dagens positiva besked om lägre inflation gynnar de svenska hushållen och sätter press på Riksbanken att även sänka styrräntan. Men det är för tidigt att blåsa ”faran över”, dina banklån sänks inte ännu.

Så fixar du fattiga januari
Ekonomi

Efter jul och nyår är det många som har svårt att få pengarna att räcka till den 25:e. Följ Våra Hems råd och klara ekonomin under årets värsta månad.

Ångra eller byta julklappar – dessa regler gäller
Ekonomi

Fick du fel julklappar? Det har hänt oss alla! Tyvärr är det inte helt självklart att du kan byta eller ångra julklappsköpet – inte ens med kvitto. Följ våra 7 tips och lär dig vilka regler som gäller.

Bli inte lurad under mellandagsrean – 7 fyndiga tips
Ekonomi

Ett till synes lågt pris är lockande – men också farligt. För att undvika felköp ger vi 7 viktiga tips som hjälper dig till en lyckad affär under rean. Ibland är den bästa affären att inte köpa något alls…

Fynda på Black Friday – spara pengar och undvik att bli lurad
Ekonomi

Det är lätt att bli fartblind när årets stora rea sätter igång. Black Friday och Black Week erbjuder unika fynd men också risk för att bli lurad. Läs vår guide innan du shoppar loss.

Spara försäkringspengar på ett klick
Spara försäkringspengar på ett klick
Ekonomi

I dessa tider kan det vara bra att se över och sänka kostnader. Ett sätt är att ta reda på hur mycket du betalar för din bilförsäkring. Med Compricer får du svar på tal och ser enkelt om du kan spara tusenlappar.

Bedrägerierna ökar med nya metoder – så här skyddar du dig
Ekonomi

Bedragarna uppfinner hela tiden nya metoder och kan i värsta fall tömma ditt bankkonto på några sekunder. Det gäller att vara förberedd för att inte bli lurad – här är de senaste bluffknepen!

Hur ser din kreditvärdighet ut?
Hur ser din kreditvärdighet ut?
Ekonomi

Att ha god kreditvärdighet är avgörande för att du ska få möjlighet att få förmånliga lån, hyra bostad eller köpa varor på avbetalning. Men hur ser egentligen din kreditvärdighet ut, hur kan den påverka dina möjligheter och hur kan du förbättra den?

Skydda dig mot ID-kapning och nätbedrägerier
Ekonomi

Bedrägerierna på nätet ökar explosionsartat. Risken för att få sin identitet kapad är stor men det finns enkla åtgärder som skyddar dig och familjen. Följ vår guide för att inte bli lurad!

Så finansierar du din bil – spara stora pengar
Ekonomi

Bilar kostar pengar och givetvis vill du komma undan så billigt som möjligt. Men vad blir bäst – spara eller låna? Äga eller privatleasing? Kanske förmånsbil? Ta fram miniräknaren och läs vidare – det finns stora pengar att spara genom att välja rätt bilfinansiering.

10 tips som minskar riskerna för inbrott – och minimerar skadorna
Ekonomi

Följ våra 10 tips för att undvika inbrott i ditt hem. Och skulle du drabbas av inbrott är det viktigt att vara väl förberedd – annars får du kanske ingen ersättning!