Chimichurri – Argentinas gåva till grillvärlden
Grillat PUBLICERAD 12/4/2024

Chimichurri – Argentinas gåva till grillvärlden

Chimichurri är en röra som är lika färgstark som dess ursprungsland Argentina. Ett måste till sommarens grillkvällar som passar utmärkt till grillat kött – framförallt entrecôte. Syrligheten och hettan lyfter köttets smaker till nya höjder.

Smaklig måltid!

Ingredienser (15 st)

  • - 1 kopp färsk plattbladig persilja, fint hackad
  • - 4 klyftor vitlök, finhackade
  • - 1 liten röd chili, finhackad (justera mängden efter smak)
  • - 2 msk färsk oregano, hackad
  • - 2 dl extra jungfruolivolja
  • - 3 msk rödvinsvinäger
  • - 1 msk citronsaft
  • - Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här

  • 1. Blanda persilja, vitlök, chili, och oregano i en skål.
  • 2. Tillsätt olivolja, rödvinsvinäger, och citronsaft. Blanda väl.
  • 3. Smaka av med salt och svartpeppar. Justera syrligheten med mer citronsaft eller vinäger om så önskas.
  • 4. Låt stå i rumstemperatur i minst en timme innan servering för att smakerna ska gifta sig.