Grillat
PUBLICERAD 12/4/2024
Chimichurri – Argentinas gåva till grillvärlden
Chimichurri är en röra som är lika färgstark som dess ursprungsland Argentina. Ett måste till sommarens grillkvällar som passar utmärkt till grillat kött – framförallt entrecôte. Syrligheten och hettan lyfter köttets smaker till nya höjder.
Smaklig måltid!
Ingredienser (15 st)
- - 1 kopp färsk plattbladig persilja, fint hackad
- - 4 klyftor vitlök, finhackade
- - 1 liten röd chili, finhackad (justera mängden efter smak)
- - 2 msk färsk oregano, hackad
- - 2 dl extra jungfruolivolja
- - 3 msk rödvinsvinäger
- - 1 msk citronsaft
- - Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här
- 1. Blanda persilja, vitlök, chili, och oregano i en skål.
- 2. Tillsätt olivolja, rödvinsvinäger, och citronsaft. Blanda väl.
- 3. Smaka av med salt och svartpeppar. Justera syrligheten med mer citronsaft eller vinäger om så önskas.
- 4. Låt stå i rumstemperatur i minst en timme innan servering för att smakerna ska gifta sig.