Grillat
PUBLICERAD 11/4/2024
Chorizo – Grilltips och kompletterande tillbehör
Chorizo, en spansk korv som är känd för sina rika smaker och lite rökiga, kryddiga undertoner tack vare ingredienser som paprika (pimentón), vitlök och ibland även örter och andra kryddor. Perfekt för dig som älskar korv med karaktär och en härlig balans mellan hetta och djupa, smakrika toner.
I det här receptet guidar vi dig steg för steg till hur du grillar chorizo till perfektion.
För att komplettera de rika och rökiga smakerna av chorizon passar aioli eller chimichurri utmärkt som sås. Vi föreslår grillspett med paprika och lök som tillbehör och för att förhöja smakerna ytterligare passar grillad majskolv perfekt med sin sötma.
Ingredienser (15 st)
- - Chorizo
Gör så här
- 1. Låt korven nå rumstemperatur innan grillning, så att den grillar jämnt.
- 2. Värm upp grillen till medelhög värme. Om du använder en kolgrill, vänta tills briketterna är glödande och täckta med ett fint lager av aska.
- 3. Lägg chorizon på grillen. Grilla korven i 6-8 minuter, vänd den ofta för att undvika att den bränner fast och för att få en jämnt fördelad, krispig ytan.
- 4. Låt chorizon vila i några minuter efter grillning innan servering för att safterna ska fördela sig jämnt i korven.