Kyckling med quinoasallad och avokado – kanonkäk efter gymmet!
PUBLICERAD 15/4/2024

Kyckling med quinoasallad och avokado – kanonkäk efter gymmet!

Inspiration Du har redan insett att det är dags att börja styrketräna nu när du glidit in i medelåldern. Och det är ju steg 1. Men för att få optimal utväxling räcker det inte att lyfta skrot – du måste ha krubb som bygger kropp också. Så prova Våra Hems proteinbombade kycklingrecept!

Text: Christian Körner

När du har pustat ut efter ett hårt pass med skivstängerna är det viktigt att du vilar och ser till att du får en bra återhämtning. Och du kommer få en dunderaptit när du har tränat klart för dagen. Kroppen kommer skrika efter näring och nyckeln till framgång är protein. Minst 35 gram vid varje måltid.

Här är ett kycklingrecept som ger både dig och kärestan allt ni behöver. Gott är det också.

Det här behöver du för ugnsbakad kycklingfilé med quoinoasallad och avokado

 • 3 stora kycklingfiléer
 • 2,5 deciliter quinoa
 • 5 deciliter grönsaksbuljong
 • 1 avokado, skivad
 • 1/2 rödlök, fint skivad
 • 1/2 röd paprika, tärnad
 • 1/2 gul paprika, tärnad
 • 1/2 kopp körsbärstomater, halverade
 • Färsk koriander eller persilja för garnering
 • Olivolja
 • Salt och peppar efter smak

Så här gör du

Börja med att förvärma ugnen till 200 grader. Lägg sen kycklingfiléerna på en bakplåt och pensla dem en smula med olivolja. Grilla efter detta dem i cirka 20–25 minuter. Kycklingen ska vara genomstekt och ha en inre temperatur på 75 grader.

Grillade kycklingfiléer – nyttigt för den som styrketränar. Magert och proteinrikt.Kyckling är perfekt för dig som vill öka på din muskulatur. Magert och rikt på protein.

Under tiden som kycklingen är i ugnen förbereder du quinoasalladen. Skölj quinoan i kallt vatten och koka den enligt anvisningarna. Det brukar vara 1 del quinoa till 2 delar buljong. När det är färdigkokt låter du härligheten svalna en aning.

Blanda quinoan med rödlöken, paprikan, körsbärstomaterna och den skivade avokadon. Tillsätt lite olivolja och salta och peppra som du finner lagom. 

Sen skär du upp de grillade kycklingfiléerna i skivor och lägger upp dem på quinoasalladen. Som final toppar du med koriandern eller persilja för extra smak och kulör.

Sådärja, nu är det bara att knocka din partner med en riktig muskelbyggarmiddag!

Mer läsning:

Därför ska mannen efter 40 lyfta skrot

Våra Hems styrkeprogram för nybörjande medelålders män

Mer om Inspiration
Ikea hacks – knepen som gör dina möbler bättre och snyggare
Ikea hacks – knepen som gör dina möbler bättre och snyggare
Inspiration

Vill du göra dina Ikea-möbler snyggare, bättre och mera personliga? Klart att du gör! Här är några enkla tips och knep som verkligen gör stor skillnad.

Så gick jag ner 15 kilo och byggde muskler samtidigt
Så gick jag ner 15 kilo och byggde muskler samtidigt
Inspiration

Är du man över 40 vill tappa vikt samtidigt som du ökar i styrka? Utan att tvingas ge upp allt som är gott och dessutom kunna ta ett par öl …

Våra Hems styrkeprogram för nybörjande män i medelåldern!
Våra Hems styrkeprogram för nybörjande män i medelåldern!
Inspiration

Så. Det har blivit dags för dig att börja lyfta skrot. Det är ju därför du läser det här. Redaktionen har tagit fram ett program som är perfekt för dig …