Smaktipset

Smaktipset

Sval sommarmat för varma dagar

Det är 28 grader ute. Fläkten går varm. Och tanken på att stå över en spis känns orimlig. Tur då att sommaren bjuder på något ännu bättre; mat du inte behöver laga varmt. Här är våra bästa tips på kylskåpskall sommarmat. Rätter som svalkar, mättar och maxar smaken, utan att höja temperaturen i köket.

Smaktipset

Enkel, god och snabblagad midsommar-buffé – som alla gillar

Stressad inför midsommar? Släpp alla krav och satsa på enkla men goda rätter till buffén. Följ våra tips för att göra alla mätta och glada på midsommarafton!

Smaktipset

Spara sommarens smaker

Sommaren är skördetid för sött och syrligt, friskt och färgstarkt. Och du behöver inte ha ett växthus eller en stor trädgård för att kunna fylla skafferiet. En bunt rabarber, en näve jordgubbar, några gurkor och ett knippe örter räcker långt. Här får du smarta, enkla och smakrika tips på hur du gör marmelad, saft och inläggningar som både förlänger sommaren och gör vardagen lite godare, långt in på hösten.

Smaktipset

Sommarens bästa grillrecept

Sommaren är här och med den kommer doften av grillat. Oavsett om du är en kolgrillskonservativ purist, gasolvänlig effektivist eller nyfrälst elgrillare på balkongen, så är grillen själva hjärtat i sommarmaten. Här samlar vi Smaktipsets bästa grillrecept med allt från älskade köttklassiker till vegetariska höjdare och fräscha tillbehör som lyfter hela kvällen. Enkelt, smakrikt och anpassat för att passa både barnfamiljer, middagsgäster och dig som bara vill njuta i kvällssolen.

PS Kökstermometer ”Black Panther”
Smaktipset

PS Kökstermometer ”Black Panther”

En av marknadens snabbaste och bästa termometer för aktiv matlagning. Framtagen tillsammans med Svenska proffskockar och formgivare, därmed en uppskattad deltagare i Sveriges Mästerkock och Hela Sverige bakar.

Smaktipset

Mat och dryckeskombinationer som alltid går hem

Att kombinera mat med rätt dryck kan lyfta en måltid från god till fantastisk. Oavsett om du föredrar vin, öl eller alkoholfria alternativ finns det enkla regler att följa för att skapa balans mellan smakerna. Här dyker vi ner i konsten att para ihop mat och dryck, från syran i ett vin till hettan i en kryddig rätt.

Smaktipset

Vad blir det till middag? Smaka på klassiska recept som aldrig går ur tiden

Från det svenska kökets rustika rätter till klassiker inspirerade av internationella smaker – vissa recept blir aldrig omoderna. De bär på en historia, en smak av nostalgi och en tidlös charm. Här dyker vi ner i några klassiska rätter som hör hemma i varje matälskande kök, inklusive receptet på den eleganta men enkla Biff Rydberg.

Smaktipset

Så lyckas du med våfflor – och gör den perfekta våffelsmeten

Våffeldagen infaller alltid 25 mars och få rätter är väl lika uppskattade som våfflor, både hos barn och vuxna. Här tipsar vi om den perfekta våffelsmeten, bästa våffeljärnet, de annorlunda recepten och toppingen som fulländar våfflorna!

Smaktipset

Följ med på resan från druva till vin

Visste du att varje vinflaska du öppnar bär på en historia som börjar i en enkel druva? Från vinodlingens gröna rader till vinglasets djupa toner är resan fylld av hantverk, vetenskap och passion. Välkommen till vinets fascinerande värld.

Smaktipset

Matlådor som smakar lika bra dagen efter

Att laga matlådor behöver varken vara tråkigt eller tidskrävande. Med smarta recept och enkla knep kan du förbereda måltider som är lika goda vid lunch som de var nylagade. Här är fyra recept som håller sig fräscha i kylen och blir riktiga favoriter i matlådan.

Smaktipset

10 tokiga semlor du inte visste fanns

Fettisdagen den 4 mars närmar sig och semlor är en svensk tradition som de flesta av oss älskar. Men måste en semla alltid se ut eller smaka som en semla? På senare år har det dykt upp galna varianter där det kan vara svårt att se att det är en semla. Här får du 10 tips på några lika tokiga som mumsiga semlor som är värda att prova.