Tips: 3 kokböcker för grillning
PUBLICERAD 29/3/2024

Tips: 3 kokböcker för grillning

Grillat När solen skiner och grillen lockar är det dags att bläddra i några av Sveriges bästa kokböcker dedikerade till grillning. Här är tre utvalda verk av svenska kockar som inte bara erbjuder en mångsidig repertoar av grillrätter men också en känsla av sommarens glädje och samvaro runt den glödande kolen.

Text: Maria Seaton, Våra Hems hobbykock

1. "Paul Grillar" av Paul Svensson

Paul Svensson, en svensk kock känd för sin kreativa matlagning och framträdanden i TV, delar med sig av sin passion för grillning i "Paul Grillar". Boken innehåller ett 70-tal recept på allt från kött och fisk till fågel och grönsaker. Dessutom får läsaren lära sig om marinader, såser, rubs och kryddblandningar som förhöjer smaken på det som grillas. Svensson ger också en guide till nödvändig utrustning samt grundläggande tekniker och kunskap om råvaror, allt för att bemästra konsten att grilla med eld och glöd.

2. "Grilla hur lätt som helst" av Jessica Frej

Jessica Frej tar ett grepp om grillningen som både tillgänglig och rolig i "Grilla hur lätt som helst". Boken är fylld av 100 recept som spänner över krispiga grönsaker, fisk, och fågel, alla designade för att vara enkla att följa med maximal smak. Frej delar med sig av personliga anekdoter och uppmuntrar till social gemenskap kring grillen, samtidigt som hon ger tips och tricks för att göra grillningen så smidig och njutbar som möjligt.

3. "Mannerströms berså" av Leif Mannerström

Leif Mannerström, en av Sveriges mest älskade och prisbelönta kockar, bjuder in läsaren till sitt sommarställe i "Mannerströms berså". I denna bok får vi uppleva sommarens idyll med grillning vid bryggan, där allt från fisk till köttbitar tillagas på grillen. Boken är fylld av recept som använder sig av säsongens blommor, örter och grönsaker från köksträdgården. Mannerström delar med sig av sin känsla för matlagning och hur man snitsar till rätter på ett sätt som bara han kan.

Varje bok erbjuder en unik ingång till grillningens värld, oavsett om du är ute efter att utforska vegetariska alternativ, klassisk grillning eller önskar skapa minnesvärda matupplevelser med utgångspunkt från svensk natur och traditioner. Dessa kokböcker är inte bara receptsamlingar utan även källor till inspiration för att njuta av matlagning utomhus och dela glädjen med vänner och familj.


  

Mer om Grillat
Så gör du en krämig och god coleslaw – det perfekta tillbehöret
Så gör du en krämig och god coleslaw – det perfekta tillbehöret
Grillat

Vad vore grillat utan de goda tillbehören? En klassiker är coleslaw som passar bra till det mesta. Här får du ett krämigt recept där vi dessutom avslöjar det viktigaste tricket …

Så lyckas du vid grillen – Smaktipsets smarta råd
Så lyckas du vid grillen – Smaktipsets smarta råd
Grillat

Äntligen har det blivit dags att plocka fram grillen och låta det härliga oset göra grannarna gröna av avund. Följ redaktionens kloka lista så blir grillaftonen en succé!

Baka pizza på grillen med pizzasten
Baka pizza på grillen med pizzasten
Grillat

Att baka pizza på grillen med en pizzasten ger dig smaken och konsistensen som liknar resultatet från en riktig pizzaugn. Genom att uppnå höga temperaturer och minska tillagningstiden får du …