Laga din egen korvlåda till jobblunchen
Smaktipset PUBLICERAD 18/3/2024

Laga din egen korvlåda till jobblunchen

När du vill ordna en billig matlåda är korven din bästa vän. Du kan komma undan för en spottstyver och recepten kan varieras i oändlighet. Testa Smaktipsets enkla favorit!

Text: Christian Körner

Det finns många anledningar att älska korv. Det är lättlagat, gott och gör sig prima som lunchlåda på jobbet.

Det här är vad du behöver för att ro ihop redaktionens gottiga korvlåda

•    4 stora korvar, välj en sort som passar din plånbok
•    2 rejäla potatisar
•    1 stor morot
•    1 lök
•    2 vitlöksklyftor
•    Olivolja
•    Salt och peppar
•    Valfria örter, som till exempel timjan eller rosmarin
•    1 burk krossade tomater eller tomatpuré


Vitlök. Alltid vitlök.

Så här gör du

Börja med att förbereda grönsakerna, skala och skär potatis, moroten och löken i tärningar. Vitlöken ska du finhacka. 

Sedan steker du korvarna i olivoljan tills de blivit gyllenbruna på alla sidor. Efter det ska de skäras upp i skivor.

När det är gjort kör du ner de hackade grönsakerna i samma panna. Stek på medelvärme tills de mjuknat. Tillsätt sen vitlök, salt, peppar och örterna du har valt mot slutet av stektiden.

Titta vad smarrigt. Snart i din egen lunchlåda!

Det sista du gör är att lägga tillbaka korvskivorna i stekpannan och addera de krossade tomaterna eller purén.

Det går givetvis bra att äta en portion direkt, men tanken är ju att du ska ha lunchlådor till jobbet.

Så låt härligheten svalna och förpacka. Fyra portioner att förgylla arbetsdagen med bör det räcka till.

Om du vill ha extra sting i grytan – addera lite chili.

Att tänka på

Det går bra att variera grönsakerna efter säsong och vad du har hemma. Vill du ha en vegetarisk variant funkar det fint att byta ut korven mot mer grönsaker, zucchini eller paprika. Gillar du mer riv kan du lägga i lite mer hetta!

Fler artiklar från smaktipset:

Så tar du vara på julskinkan – laga Smaktipsets smarriga paj!

Bjud på Boeuf Bourguignon och Médoc Cru Bourgeois

Mustig ukrainsk rödbetssoppa – borscht – med gräddfil, senap och vintips

Lyxig tagliatelle pasta med vitt vin och krämig kantarellsås

Guide: Koka din bästa och godaste pasta – 10 tips och knep

Baka pizza på grillen med pizzasten

Sommarfavoriten rabarber – 4 supergoda recept!

Vegetarisk middag – vilket typ av vin ska jag välja?

Bjud på en grön påskbuffé som är både god och festlig – recept

Så lyckas du med våfflor – och gör den perfekta våffelsmeten

5 smarta tips om potatis som du måste ha koll på

Guide: Gör din egen marinad till grillningen – enkelt och gott

10 tokiga semlor du inte visste fanns

Varma drinkar att njuta av i kylan

Mer om Smaktipset
Smaktipset

Sval sommarmat för varma dagar

Det är 28 grader ute. Fläkten går varm. Och tanken på att stå över en spis känns orimlig. Tur då att sommaren bjuder på något ännu bättre; mat du int...

Smaktipset

Sommarens bästa grillrecept

Sommaren är här och med den kommer doften av grillat. Oavsett om du är en kolgrillskonservativ purist, gasolvänlig effektivist eller nyfrälst elgrillare...

Smaktipset

Spara sommarens smaker

Sommaren är skördetid för sött och syrligt, friskt och färgstarkt. Och du behöver inte ha ett växthus eller en stor trädgård för att kunna fylla skafferiet...

Mest lästa
Inspiration

Ta bort fläckar på trä – 4 skonsamma och effektiva metoder

En blöt stekpanna kan ge mörka ringar på din bänkskiva. Eller så rinner blomvattnet över och ger ljusa fläckar på parkettgolvet. Läs våra tips för at...

Smaktipset

Raggmunk med fläsk – hela familjens favorit som är lätt att variera

Raggmunk har blivit lite bortglömd men är väl värd att återupptäcka. God, mättande och lätt att variera för olika smaker i familjen. Raggmunk är dessutom...

Smaktipset

Rekordstor skörd av äpplen – gör äppelmust för hela året

Vet du inte hur du ska ta hand om alla äpplen i trädgården? Gör i så fall äppelmust hos ditt lokala musteri. 10 kilo äpplen ger minst 5–6 liter äpplemust...