Laga din egen korvlåda till jobblunchen
Smaktipset PUBLICERAD 18/3/2024

Laga din egen korvlåda till jobblunchen

När du vill ordna en billig matlåda är korven din bästa vän. Du kan komma undan för en spottstyver och recepten kan varieras i oändlighet. Testa Smaktipsets enkla favorit!

Text: Christian Körner

Det finns många anledningar att älska korv. Det är lättlagat, gott och gör sig prima som lunchlåda på jobbet.

Det här är vad du behöver för att ro ihop redaktionens gottiga korvlåda

•    4 stora korvar, välj en sort som passar din plånbok
•    2 rejäla potatisar
•    1 stor morot
•    1 lök
•    2 vitlöksklyftor
•    Olivolja
•    Salt och peppar
•    Valfria örter, som till exempel timjan eller rosmarin
•    1 burk krossade tomater eller tomatpuré


Vitlök. Alltid vitlök.

Så här gör du

Börja med att förbereda grönsakerna, skala och skär potatis, moroten och löken i tärningar. Vitlöken ska du finhacka. 

Sedan steker du korvarna i olivoljan tills de blivit gyllenbruna på alla sidor. Efter det ska de skäras upp i skivor.

När det är gjort kör du ner de hackade grönsakerna i samma panna. Stek på medelvärme tills de mjuknat. Tillsätt sen vitlök, salt, peppar och örterna du har valt mot slutet av stektiden.

Titta vad smarrigt. Snart i din egen lunchlåda!

Det sista du gör är att lägga tillbaka korvskivorna i stekpannan och addera de krossade tomaterna eller purén.

Det går givetvis bra att äta en portion direkt, men tanken är ju att du ska ha lunchlådor till jobbet.

Så låt härligheten svalna och förpacka. Fyra portioner att förgylla arbetsdagen med bör det räcka till.

Om du vill ha extra sting i grytan – addera lite chili.

Att tänka på

Det går bra att variera grönsakerna efter säsong och vad du har hemma. Vill du ha en vegetarisk variant funkar det fint att byta ut korven mot mer grönsaker, zucchini eller paprika. Gillar du mer riv kan du lägga i lite mer hetta!

Fler artiklar från smaktipset:

Så tar du vara på julskinkan – laga Smaktipsets smarriga paj!

Bjud på Boeuf Bourguignon och Médoc Cru Bourgeois

Mustig ukrainsk rödbetssoppa – borscht – med gräddfil, senap och vintips

Lyxig tagliatelle pasta med vitt vin och krämig kantarellsås

Guide: Koka din bästa och godaste pasta – 10 tips och knep

Baka pizza på grillen med pizzasten

Sommarfavoriten rabarber – 4 supergoda recept!

Vegetarisk middag – vilket typ av vin ska jag välja?

Bjud på en grön påskbuffé som är både god och festlig – recept

Så lyckas du med våfflor – och gör den perfekta våffelsmeten

5 smarta tips om potatis som du måste ha koll på

Guide: Gör din egen marinad till grillningen – enkelt och gott

10 tokiga semlor du inte visste fanns

Varma drinkar att njuta av i kylan

Mer om Smaktipset
Smaktipset

Snabblagad och fräsch chimichurri – perfekt till sommarens grillning

Med sin kryddstarka hetta är den argentinska chimichurrin det perfekta tillbehöret vid grillning. Några minuter vid skärbrädan är allt som behövs. Enklare...

Smaktipset

Sommarfavoriten fattoush med pitabröd, melon och chèvreost

Den libanesiska fattoushsalladen med vattenmelon passar perfekt till varma sommardagar. Fattoush kan varieras i oändlighet men den här lyxvarianten kan...

Smaktipset

Sista minuten snaps till midsommar

Står du där dagen före midsommar utan snaps? Ingen panik! Med några få ingredienser och lite kreativitet kan du snabbt och enkelt förbereda hemgjord snaps...

Mest lästa
Bygg & renovera

Såpa eller olja in trätrallen till altanen – vilken metod är bäst?

När temperaturen stiger på våren är det dags att ta hand om trädäcket. Men måste du högtryckstvätta? Använda olja eller såpa till verandan? Vilka redskap...

Bygg & renovera

Guide: Bygga altan och veranda – detta måste du tänka på

En vacker uteplats står nog högst upp på önskelistan hos de flesta husägare. Ska du bygga själv är det mycket att planera och tänka på. Följ våra 10 tips...

Trädgård

Myggsommaren blir en plåga – så här skyddar du dig

Mycket pekar mot att 2024 blir en riktigt eländig myggsommar. Regn och värme skapar gynnsamma förhållande för både mygg och knott. Följ våra tips för att...